HTML

Biergps

Bükön a fogorvos is olcsóbb, ha eleget iszunk Egy ilyen speckó térképet világörökséggé kell tenni

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bombaötlet: ha eleget ittál Bükön, olcsóbb a fogorvos is

2011.05.30. 17:25 dragan

A fodrász, a fogorvos, de még a zöldséges is kedvezményt ad Bükfürdőn, ha elegendő sört iszunk. Egy sörtérkép ezt ígéri, a helyeik így próbálnak fejlődni, a bükfürdői vállalkozók azt várják, hogy ettől fellendül az egyébként meglehetősen lanyha éttermi forgalom. 

A térkép Húsvét előtt jelent meg, az országos ralibajnokság hétvégi, büki futamán (június 3-5) is jól jöhet. Bük amúgy a negyedik leglátogatottabb település Budapest, Hajdúszoboszló és Hévíz után.

A helyi vállalkozók szerint az ilyen kampányok segíthetik a felkészülést arra az időszakra, amikor majd nem lehet dohányozni a vendéglőkben. Ha ez bekövetkezik, időlegesen, akár 20-30 százalékkal is visszaeshet a forgalom, ezért is kezdték el a felkészülést a várhatóan nehéz időszakra. 

A bükfürdői 12 sörlelőhely (étterem, kávézó) került a tízezer példányban kiadott speciális térképre. A térkép szerint, már négy pohár sör elfogyasztása után is ihatunk ingyen az egyes sörözőkben. A helyi vállalkozók abban reménykednek, hogy az ingyensör-térképpel képesek lesznek rávenni az egyre vékonyabb pénztárcájú vendégeket arra, hogy egy kicsit többet költsenek a városban. A térképre ők maguk dobták össze a pénzt.

A térkép csak jó színvonalú helyeket mutat be, amelyeket érdemes 4-5 napos tartózkodás alatt végigjárnia egy turistának. A kiadvány célja, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata: az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak az ideérkezők. A térképre felkerülő vendéglátóegységek a helyben fogyasztás után kedvezményeket adnak a turistáknak, amelyek akár a helyszínen vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatók be. 

A térkép hátoldalát olyan közcélú információkkal látták el, amelyek segítik a tájékozódást, így nem is dobják el azonnal, ahogyan mondjuk egy hirdetési újságot. A sörözők mellett a fodrász, fogorvos, kisbolt is szerepelnek a térképen, amelyek megélhetését nagymértékben segítheti ez a reklám.

„A térképet a benne szereplő sörözőkben helyezzük el, de akik eleget ittak, azok a térképen szereplő fodrászoknál, zöldségeseknél, fogorvosnál, akár újabb 5-10 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe - mondta Kerekes.

A helyiek úgy gondolják, hogy az ország más fürdővárosaiban is szükség volna ilyen marketingre, mert vészesen leszakadhatnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biergps.blog.hu/api/trackback/id/tr242943833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása